Een onverwachte ontmoeting in een lege werkruimte vol mogelijkheden. Samen delen? Waarom eigenlijk niet? En Klik…

Dorien en Sanneke zijn in vele opzichten verschillend; in hun werk, in hun persoonlijkheid, in hun ervaringen, maar ze raken elkaar in creativiteit, in het altijd anders kijken naar de wereld, in hun spontaniteit.

Op een gedeelde werkplek vloeit artistieke energie samen en ook dat leidt tot een klik. Samenwerken?

Dorien is beeldend kunstenares en Sanneke is illustrator en sociaal ontwerper. In hun werk zit een verrassende verscheidenheid en tegelijkertijd een krachtige gezamenlijke doelstelling: hun publiek opnieuw om zich heen laten kijken. Met verse ogen en originele oplossingen weten ze hun creativiteit over te brengen en aan te wakkeren.

Dorien en Sanneke geven en ontwikkelen kunst- en vormgeving workshops en trainingen voor bedrijven, instellingen, scholen en particulieren. Creativiteit, reflectie, vakkennis en samenwerking staan daarbij centraal staan. Beiden hebben een grote hoeveelheid kunstkennis in huis en veel ervaring in het geven van cursussen, trainingen en lessen.

Kiezen voor dit creatieve duo of een van hen, betekent een gegarandeerde, professionele en op maat gemaakte kunstzinnige dag voor uw werkgroep, team of klas.

over dorien en sanneke

Dorien van den Tol is beeldend kunstenaar. In haar schilderijen staat de mens vaak centraal en haar werk kenmerkt zich door een gevoelige gelaagdheid van verf, kleur en onderwerpen. Behalve veel eigen kunst, maakt ze ook werk in opdracht. Ze deelt haar expertise als kunstenares in de lessen die ze in haar atelier aan volwassen en groepen geeft. Daarnaast organiseert ze regelmatig workshops op basisscholen, bso’s, bij publieke organisaties en bedrijven.

Dorien is opgeleid tot docent beeldende vorming. Ze heeft een meerdere jaren in het onderwijs op middelbare scholen gewerkt. Daarnaast heeft ze op vele basis- en middelbare scholen projecten begeleid en cursussen gegeven.

Eigenschappen die Dorien Dorien maken zijn: spontaan, bruist van ideeën, flexibel, kan een vraag ombuigen naar een inspirerend en praktische plan op het creatieve vlak. Ze heeft veel werkervaring en beheerst op het creatieve vlak vele uiteenlopende technieken. 

www.dorienvandentol.nl

 

Sanneke Duijf illustreert, ontwerpt, onderzoekt en geeft les. Haar illustraties en ontwerpprojecten starten altijd vanuit een sociaal vraagstuk waarover ze zich verwondert. Als sociaal ontwerpster vindt ze het belangrijk om de mens en haar omgeving in het ontwerpproces te betrekken. Als illustrator maakt ze kleurrijke beelden, vol verhalen, humor en metaforen.

Sanneke geeft les op verschillende kunstacademies en werkt aan onderzoeksprojecten in het sociale domein. Hier past ze design thinking en andere human centred design methodes in de praktijk toe. Met enthousiasme begeleidt ze mensen in creatieve ontwerpprocessen. Ze is in staat om mensen met een nieuwe, open blik naar maatschappelijke vraagstukken te laten kijken. Ook heeft Sanneke veel ervaring met wijkprojecten waarin creatieve workshops voor bewoners van jong tot oud centraal staan.

Voor een impressie: www.sannekeduijf.com en fount-it.tumblr.com