We hebben een ruim aanbod van workshops voor bedrijven, overheden en instellingen op de plank liggen. Workshops die prikkelend, uitdagend en inhoudelijk zijn. Daarnaast is er ruimte voor samenwerking en individuele kwaliteiten. Wij vinden het belangrijk dat je op een andere manier leert kijken, om te ‘denken met je handen’ en even op een hele andere manier bezig te zijn. 

Ook denken we graag met je mee om iets OP MAAT aan te bieden. Dit kan bijvoorbeeld een thema zijn dat speelt op de werkvloer, een idee verder ontwikkelen, teambuilding, etc. Alle workshops OP DE PLANK kunnen naar wens aangepast worden.

Heb je interesse in een workshops, of wil je met ons sparren over een workshop op maat? Neem dan gerust contact op.

OP DE PLANK BEDRIJVEN & INSTELLINGEN

Dit is een greep uit ons aanbod, vraag ons naar meer mogelijkheden! Het is mogelijk om een korte workshop van twee uur tot bijvoorbeeld 3 middagen te volgen. Ook kunnen alle workshop in samenwerking met een trainer/coach.

Associëren door illustreren

Geschikt als kennismaking om inzicht te krijgen in elkaars ideeën aan het begin van een project, maar ook om te leren hoe je een creatief proces kan starten

Het proces van illustratie gaan we inzetten om te associëren. Associëren: de ene gedachte met de andere verbinden. In plaats van te brainstormen in woorden ga je dit doen in tekeningen. Je krijgt tips om op verschillende manieren te visualiseren en oefeningen/strategieën om te associëren. Vervolgens laat je jezelf verrassen door wat er ontstaat in het illustratie proces: bevragen, vormonderzoek, het inzetten van metaforen en humor, en nog veel meer.

Het doel van de workshop is om te leren (beter) ideeën te communiceren en om tot nieuwe ideeën te komen of ideeën verder te ontwikkelen. 

Vertel het in een Stilleven

Geschikt voor teambuilding en weten wat er speelt op de werkvloer/ bij elkaar

In deze workshop worden de waardes van het bedrijf onderzocht en vastgelegd in een Stilleven. 

Je maakt kennis met het ontstaan van het Stilleven van vroeger tot nu. Aan de hand van meegebrachte en eigen voorwerpen en attributen, die staan voor (ieders) kernwaarden, wordt een Stilleven opgebouwd. Samen zoekt het team naar een evenwichtige compositie. Individueel of als team wordt dit Stilleven geschilderd. Ieder leert anders te kijken, verbanden te leggen en samen te overleggen wat belangrijk is binnen het bedrijf. Gegarandeerd werpt deze opdracht een heel andere kijk op je eigen werk én dat van je collegae. Iedereen kan hier aan meedoen, ervaring is niet vereist

Smoelenboek

Geschikt voor een gezellige, ontspannen teamdag en/of een leuke manier om elkaar beter te leren kennen

Deze workshop biedt de gelegenheid om elkaar of jezelf goed te observeren, een inspirerende uitleg over het ‘portret’,  materiaalkennis en een hele hoop maakplezier. De gemaakte portretten kunnen een mooie plek krijgen binnen het bedrijf. Als een soort smoelenboek of eregalerij. De workshop kan worden uitgevoerd in geschilderde portretten of in illustratieve portretten.

Het kan schilderend: Kijk eens goed naar jezelf of de ander en durf dit vast te leggen op doek. In deze workshop krijg je aanwijzingen hoe je een portret tekent/ schildert. Je leert over de verhoudingen, over hoe je huidkleur mengt, waar je op moet letten bij een gelijkend portret over licht en donker en nog vele andere zaken.

Het kan illustrerend: Je gaat jezelf of je collega goed observeren en portretteert deze met potlood. Dit kan vanuit fysieke kenmerken, maar ook een passie van iemand kan verbeeld worden. Misschien komen er wel onontdekte kwaliteiten van collega’s naar boven. De portretten kunnen in verschillende tekentechnieken uitgevoerd worden. We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Spoedcursus Design Thinking

Geschikt voor van idee naar concept te komen door te maken en uit te proberen.

Je hebt er vast wel eens van gehoord, Design Thinking. Maar wat is het nou? Design thinking biedt strategische methoden om: te brainstormen, je in te leven in de ander, en van idee naar concept te komen door te maken en uit te proberen. Je leert om ideeën op eenvoudige en snelle manier te visualiseren en uitproberen, te reflecteren op je ervaringen en inzicht te krijgen in degene voor wie je iets maakt. Uitgangspunt voor de workshop kan bijvoorbeeld een verbeterpunt voor het bedrijf zijn. Denk aan het vernieuwen van een product, de interne samenwerking of communicatie aanpakken, een nieuwe oplossing bedenken voor de kantine, het aanpassen van de huisstijl, etc.

Een reis door je werk

Geschikt om inzicht te krijgen in waar je staat in je loopbaan en wat je kwaliteiten zijn.

Op een creatieve manier blik je terug en kijk je vooruit. Wat fascineerde je als kind? Wat doe je nu? Wat wil je graag bereiken? Allemaal vragen die al tekenend uitgewerkt worden in een drieluik. Jouw verleden, heden en toekomst worden letterlijk zichtbaar gemaakt. Tijdens deze workshop leer je op een illustratieve manier vorm te geven met verschillende teken -en schildermaterialen. Het geeft een duidelijk beeld van wie je bent, je achtergronden, wat je intenties zijn en welke dromen en doelen nog in het verschiet liggen. Het eindresultaat kun je bijvoorbeeld inlijsten of meenemen naar je functioneringsgesprek. Iedereen kan hier aan meedoen, ervaring is niet vereist. (ook geschikt voor particulieren)

OP MAAT BEDRIJVEN & INSTELLINGEN

Wij denken met u mee over: taaie vraagstukken, wicked problems, nieuwe visies, afdelingsuitjes, aandacht voor samenwerken en creatiever werken. Of u nu een luchtige creatieve middag wilt om even uit de dagelijkse werkzaamheden te komen of juist iets wilt doen met een thema dat speelt in het bedrijf, dit kan allemaal vorm krijgen in een workshop van een middag tot een programma van meerdere dagdelen.

Er is genoeg kennis in huis van verschillende technieken om inhoud te verbeelden en ruimschoots ervaring om deze processen te begeleiden. Hierbij zetten we in op (het leren van) creatieve vaardigheden in samenspraak met reflectie op dat wat er gemaakt en gedaan wordt.

Veel bedrijven en gemeenten denken in processen, soms is dat lastig. Wij zijn in staat om een ontwerpproces op een creatieve manier te begeleiden. Bijvoorbeeld door inhoud te verbeelden en analyseren. De middag levert sowieso iets op, wat meegenomen kan worden in de dagelijkse werkzaamheden. 

Wees niet bang voor het creatieve proces, wij nemen je mee in het leren of ontwikkelen van creatieve vaardigheden. Laat het gerust aan ons over!